Pedagoski fakultet Uzice

 

 
 
Print

Дани универзитетске књиге

on .

У циљу промовисања факултетског и универзитетског научног и наставног издаваштва, Универзитет у Крагујевцу је организовао промотивно-сајамску манифестацију под називом Дани универзитетске књиге. Манифестација је одржана 25–27. јануара 2018. године у Универзитетској галерији у Крагујевцу.

За време трајања ове манифестације, свих дванаест факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу промовисало је научне радове својих истраживача, наставника и сарадника, целокупно издаваштво, а посебно издања која су објављена у току претходне календарске године. У оквиру манифестације Дани универзитетске књиге,организована је и Светосавска студентска екскурзија студената факултета чије седиште није у Крагујевцу.

Педагошки факултет представио је своје целокупно издаваштво 27. јануара, на Савиндан. Истог дана, наши студенти промовисали су свој рад и упознали све присутне са бројним хуманитарним акцијама и културним манифестацијама чији су били иницијатори. Такође, студенти су присуствовали и Светосавској академији, на којој су додељене стипендије најбољим студентима завршне године основних академских и интегрисаних академских студија. Међу награђенима је и студенткиња нашег Факултета Весна Караклајић, студент четврте године основних акдемских студија (студијски програм Васпитач), са оствареном просечном оценом 9,60.